Artful Audio is opgericht door mij, Jeroen Nadorp. Als ik mezelf met één zin zou moeten omschrijven: autodidact, met een absolute passie voor muziek. Zolang ik mij kan herinneren ben ik helemaal weg van muziek. Dit begon, als klein kind, met de fascinatie voor een oude piano in de bijkeuken bij mijn ouders thuis. Hoewel deze niet gestemd was heb ik mezelf erop leren spelen. Het was dus niet meer dan logisch dat ik toetsen ging spelen bij de schoolband. Maar wanneer de drummer of bassist er niet was vulde ik die rol ook graag in.

Daarnaast spendeerde ik talloze uren per week aan mixtapes maken (cassettebandjes met muziek opgenomen van de radio). Om deze aan iedereen uit te delen (of je nu wilde of niet).

Vanaf mijn middelbare schooltijd begon ik af en toe op feestjes op te treden als DJ. Toen ik eenmaal (stiekem) in een echte club een house DJ met vinyl (platen) hoorde mixen viel alles op zijn plek.  Ik kocht platenspelers en ging ijverig oefenen. Het was het begin van een lange DJ carrière, die nog voortduurt. Vinyl werd ingeruild voor cd’s en tegenwoordig zijn het alweer USB sticks.

Thats me
Digital Music Production

Rond deze tijd begon ik ook met muziek produceren. Althans, ik deed de eerste poging. Omdat niemand in mijn omgeving mij kon adviseren (er waren nog geen Youtube tutorials) liep ik soms vast en stopte ik. Maar na een tijdje begon dan het toch weer te kriebelen en ging ik verder waar ik gestopt was. Nu breng ik al enkele jaren eigen muziek uit. Eigen werk en samenwerkingen met (inter)nationale artiesten. Ook produceer en mix ik af in opdracht. Neem ik vocals op, voor voiceovers, intro’s en maak ik muziek voor (bedrijfs)video.

Het kan zijn dat je Artful Audio al kent. Want naast mijn optredens als DJ verzorgde ik in het verleden, artiestenbemiddeling, promotie werk, grafisch ontwerp en organiseerde ik events. Ook gaf ik advies aan horeca. Dit heb ik jaren met veel plezier gedaan. Inmiddels heb ik besloten terug te gaan naar de kern. Optreden als DJ, muziek produceren en mijn passie hiervoor overbrengen. Ik  ben gecertificeerd sound engineer / producer, afgestudeerd aan de vakopleiding Sound Education.

Ik weet vanuit ervaring waar je tegen aan kunt lopen in de muziek industrie. Ik ken de hoogtepunten, maar ook de keerzijdes. Ik geloof sterk dat je kennis moet delen, daarom geef ik met veel plezier trainingen in mijn eigen studio. Deze technische/muzikale kant is echter niet het enige dat telt in je muzikale carrière. Daarom bied ik ook op persoonlijk vlak advies en praktische hulp. Waar nodig zoek ik hierbij de samenwerking op met Fenny Nadorp, je raadt het al, mijn vrouw. Zij is een bedreven lifestyle coach met veel ervaring met artiesten.

Deel jij dezelfde passie voor muziek en wil jij graag een boodschap/gevoel overbrengen? Sta je te popelen om aan de slag te gaan? Of heb je toch nog enkele vragen. Laat van je horen. Tot snel!

Hartelijke groet,

Jeroen Nadorp